Orez cu ficat de pasare
PrinteazaOrez cu ficat de pasare, ceapa, ulei, apa, smantana, pasta de tomate, sare, piper.
Ingrediente:
- 700g ficat
- 400g orez
- 2-3 cepe mari
- 100ml ulei
- 1.5 ml apa
- 200 ml smântână
- 2 linguri pastă de tomate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Orez cu ficat de pasare: Spălaţi orezul şi împărţiţi-l în două părţi egale.
Puneţi jumătate din cantitatea de orez într- o cratiţă de 51, presăraţi ceapă tocată mărunt, apoi ficatul spălat şi deasupra orezul rămas.
Separat, în alt vas, amestecaţi apa, smântână, uleiul şi pasta de tomate, apoi puneţi compoziţia rezultată peste orezul cu ficat.
Puneţi cratiţa în cuptorul încins şi lăsaţi la foc mic circa 40 minute.
Pofta buna!