Orez fiert

Printeaza

Orez fiert din: orez, ulei, apa, sare.

Ingrediente:

  • 3 pahare orez
  • 2 linguri ulei
  • 3 pahare apă fiartă
  • sare
  • ulei

 

 

Mod de preparare Orez fiert:

Se spală bine orezul în câteva ape şi se lasă o oră la înmuiat în apa în care s-a dizolvat o linguriţă de sare.

Se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se pune pe foc un vas cu ulei, sare şi apă fiartă.

Când apa începe să clocotească, se adaugă orezul şi vasul se acoperă cu un capac.

Se lasă la foc potrivit, fără a se amesteca, până ce apa scade complet.

Se poate servi stropit cu sos de oase, sau cu ceapă aromatizată.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.