Orez fructat

Printeaza

Orez fructat cu: caise, stafide, prune uscate, vin alb, unt, sare.

Ingrediente:

  • 1 cană orez cu bob lung
  • 6 caise
  • 100 g stafide
  • 100 g prune uscate
  • 1 ceşcuţă cu vin alb
  • 1 lingură cu unt
  • sare

Mod de preparare:

Spală orezul în mai multe ape reci şi pune-l la fiert în apă cu un praf de sare. Separat, taie caisele şi prunele cubuleţe şi trage-le în unt împreună cu stafidele.

Adaugă orezul fiert bine şi stropeşte cu vin. Lasă pe foc până se evaporă, amestecând din când în când ca să nu se prindă de fundul vasului. Repartizează orezul în boluri unse cu unt şi lasă-l să se răcească.

Inainte de servire, răstoarnă-l cu grijă pe farfurii sau serveşte-l direct din boluri.

Orez fructat

Orez fructat

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.