Orez fructat
PrinteazaOrez fructat cu: caise, stafide, prune uscate, vin alb, unt, sare.
Ingrediente:
- 1 cană orez cu bob lung
- 6 caise
- 100 g stafide
- 100 g prune uscate
- 1 ceşcuţă cu vin alb
- 1 lingură cu unt
- sare
Mod de preparare:
Spală orezul în mai multe ape reci şi pune-l la fiert în apă cu un praf de sare. Separat, taie caisele şi prunele cubuleţe şi trage-le în unt împreună cu stafidele.
Adaugă orezul fiert bine şi stropeşte cu vin. Lasă pe foc până se evaporă, amestecând din când în când ca să nu se prindă de fundul vasului. Repartizează orezul în boluri unse cu unt şi lasă-l să se răcească.
Inainte de servire, răstoarnă-l cu grijă pe farfurii sau serveşte-l direct din boluri.
Orez fructat
Pofta buna!