Orez cu fructe confiate
PrinteazaOrez cu fructe confiate din: orez cleios, fructe confiate, zahăr, untură curată.
- 450 g orez cleios
- 250 g fructe confiate, asortate
- 1 ceaşcă zahăr
- 4 linguri untură curată
Mod de preparare:
Fructele confiate se taie cubuleţe de aceeaşi mărime (în loc de fructe confidte, se pot folosi: miez de nucă pisat, seminţe de lotus,, seminţe decojite de pepene, stafide, prune zaharisite, curmale sau portocală zaharisită).
Orezul se pune în apă clocotită şi se lasă până fierbe bine. Se Strecoară şi se transferă într-un vas mai- mic.
Se adaugă două cincimi din ceaşca cu zahăr şi două linguri de untură. Se amestecă bine şi se lasă să se răcească.
In două vase, cu pereţii unşi cu untură, se pun pe fund jumătate din fructele confiate şi deasupra orezul amestecat cu restul de fructe. Se pun la foc, la abur, vasele fiind acoperite, timp de douăzeci de minute.
Restul de zahăr se dizolvă în două treimi ceaşcă de apă, cu care se însiropează orezul, răsturnat pe platoul de servit, în aşa fel încât fructele să fie deasupra.
Pofta buna!