Orez galben cu scortisoara
PrinteazaOrez galben cu scortisoara din: orez cu bob lunguieţ, unt, scorţişoară, cardamom, usturoi, ghimbir, colorant galben, sare.
- 4 ceşti orez cu bob lunguieţ
- 1/2 ceşcuţă unt
- 4 bucăţele scorţişoară
- 4 bucăţi cardamom
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguriţe ghimbir pisat
- colorant galben
- 1 lingură cu sare
Mod de preparare:
Orezul se spală bine şi se scurge, într-o tigaie se pune pe foc la topit untul împreună cu scorţişoara şi cardamonul. Se adaugă ghimbirul şi se amestecă bine, completându-se cu apă fiartă cu puţină sare şi colorant.
Se acoperă vasul cu un capac şi se toarnă orezul imediat ce apa începe să fiarbă. Se amestecă bine şi, după cinci minute, se trece flacăra pe mic.
Se pune din nou capacul şi se lasă la fiert un sfert de oră. Se ia vasul de pe foc, dar nu şi capacul. Se serveşte după o jumătate de oră
Pofta buna!