Orez galben

Printeaza

Orez galbendin: orez cu bob lunguiet, unt, scortisoara, cardamon, usturoi, ghimbir, colorant galben si sare.

Ingrediente:

  • 4 ceşti orez cu bob lunguieţ
  • 1/2 ceşcuţă unt
  • 4 bucăţele scorţişoară
  • 4 bucăţi cardamon
  • 2 căţei usturoi
  • 2 linguriţe ghimbir pisat
  • colorant galben
  • 1 lingură sare

 

Mod de preparare:

Orez galben: Orezul se spală bine şi se scurge. Intr-o tigaie se pune pe foc, la topit, untul împreună cu scorţişoara şi cardamomul

. Se adaugă ghimbirul şi sc amestecă bine, completându-se cu apă fiartă, puţină sare şi colorant.

Se acoperă vasul cu un capac şi se toarnă orezul imediat ce apa începe să fiarbă. Se amestecă bine şi după cinci minute se micşorează focul. Se pune din nou capacul şi se lasă la fiert un sfert de oră.

Se ia vasul de pe foc, dar nu şi capacul, şi se serveşte după o jumătate de oră.

 

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • orez galben

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.