Orez gratinat cu sunca si cascaval
PrinteazaOrez gratinat cu sunca si cascaval din: orez, şuncă presată, caşcaval, ardei gras, piper alb, sare, ulei, ou, ceapă verde.
- orez
- şuncă presată
- caşcaval
- ardei gras
- piper alb
- sare
- ulei
- ou
- ceapă verde
Mod de preparare:
Orezul se spală în douâ-trei ape, şi se fierbe în apă în cantitate egală cu a sa. şunca se taie cuburi mici, la fel şi caşcavalul. Ardeiul gras se taie jouliem
Se călesc uşor în ulei şunca şi ardeiul. Oul se face omletă, se rupe bucăţele mici şi se amestecă uşor cu şunca şi ardeiul.
După aproximativ două mipute, în care se amestecă continuu, se adaugă orezul, se sărează şi se piperează.
După câteva minute se adaugă caşcavalul şi ceapa verde, tocată foarte mărunt. Se lasă pe foc, amestecându-se uşor din când în când, până se gratinează.
Pofta buna!