Orez grecesc

Printeaza

Orez grecesc din: carne de pui, rosii, ciuperci, ulei, sare, piper alb, ficatei de pui, ceapa, orez, lamaie.

 

Ingrediente:Orez cu ficat de pasare

  • 500 g carne de pui
  • 100 g roşii
  • 200 g ciuperci
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper alb
  • 200 g ficăţei de pui
  • 100 g ceapă
  • 150 g orez
  • 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Cureţi carnea, o speli, o tai în bucăţi potrivite şi o pui la prăjit în ulei încins, după care o scoţi pe o farfurie. Procedezi la fel cu ficăţeii. Tai ciupercile julien şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.

Toci ceapa şi o căleşti în uleiul în care ai prăjit carnea şi ficăţeii. Peste ceapă pui carnea, adaugi roşiile tăiate, con­dimentezi cu sare şi piper şi torni puţină apă caldă.

Când aceasta este gata, pui şi ciupercile. într-o cratiţă cu puţin ulei, căleşti orezul, peste care pui apă fierbinte şi ţii pe foc mic până ce bobul a fiert. Sărezi şi piperezi.

Apoi scurgi bine orezul de apă. Aşezi orezul pe un platou, lăsând un gol în mijloc, în care pui carnea, ficăţeii şi ciupercile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.