Orez grecesc
PrinteazaOrez grecesc din: carne de pui, rosii, ciuperci, ulei, sare, piper alb, ficatei de pui, ceapa, orez, lamaie.
- 500 g carne de pui
- 100 g roşii
- 200 g ciuperci
- 50 ml ulei
- sare
- piper alb
- 200 g ficăţei de pui
- 100 g ceapă
- 150 g orez
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Cureţi carnea, o speli, o tai în bucăţi potrivite şi o pui la prăjit în ulei încins, după care o scoţi pe o farfurie. Procedezi la fel cu ficăţeii. Tai ciupercile julien şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.
Toci ceapa şi o căleşti în uleiul în care ai prăjit carnea şi ficăţeii. Peste ceapă pui carnea, adaugi roşiile tăiate, condimentezi cu sare şi piper şi torni puţină apă caldă.
Când aceasta este gata, pui şi ciupercile. într-o cratiţă cu puţin ulei, căleşti orezul, peste care pui apă fierbinte şi ţii pe foc mic până ce bobul a fiert. Sărezi şi piperezi.
Apoi scurgi bine orezul de apă. Aşezi orezul pe un platou, lăsând un gol în mijloc, în care pui carnea, ficăţeii şi ciupercile.
Pofta buna!