Orez cu iaurt si linte

Printeaza

Orez cu iaurt si linte din: orez, linte, sare, piper, coriandru, ghimbir, unt, ceapa, chimion, nucsoara, otet, iaurt.

Ingrediente:

  • 100 g orez cu bob lung
  • 50 g linte verde mică
  • 500 ml fond de legume (gata preparat)
  • sare
  • piper
  • praf de coriandru şi de ghimbir
  • 60 g unt cu piper
  • 100 g ceapă perlă din conservă
  • praf de chimion şi de nucşoară
  • 1 lingură oţet de zmeură
  • 4-5 linguri iaurt natural

 

Mod de preparare:

Orezul şi lintea se fierb cca 20 de minute în zeama de legume. Se condimentează cu sare, piper, praf de coriandru şi de ghimbir.

Se încinge untul în wok. Se adaugă cepele scurse bine şi se prăjesc 4-5 minute amestecând continuu.

Amestecul de orez şi linte se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă bine. Se adaugă peste ceapă.

Totul se condimentează cu chimion şi cu praf de nucşoară. Se adaugă oţetul şi se mai lasă cca 3-5 minute la fiert la foc mic.

Se amestecă cu grijă iaurtul. Apoi, mâncarea se aranjează pe farfurii şi se serveste imediat.

 

Orez cu iaurt si linte

Orez_cu_iaurt_si_linte

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.