Orez in lapte cu fructe

Printeaza

Orez in lapte cu fructe din: orez, zahar, lapte, frisca, galbenus, vanilie, rom, unt, menta, zmeura, afine, piersici, caise.

Ingrediente:Orez in lapte cu fructe

  • 150 gr. orez cu bobul lung
  • 125 gr. zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 75 cl. lapte
  • 20 cl. frisca
  • 2 galbenusuri
  • 1 baton de vanilie
  • 1 lingurita de rom diluat
  • 20 gr. unt
  • 2 crengute de menta
  • 200 gr. zmeura
  • 200 gr. afine
  • 2 piersici
  • 4 caise

 

Mod de preparare:

Varsati orezul intr-o cratita cu apa clocotita. Puneti cratita pe foc si lasati sa fiarba 2 minute, apoi scurgeti-l. Puneti sa fiarba laptele cu zaharul si cu batonul de vanilie, despicat in lung.

Turnati orezul in cratita cu lapte, puneti un capac si lasati sa fiarba incet, circa 50 de minute (orezul trebuie sa absoarba tot laptele).

Scoateti batonul de vanilie. Luati vasul de pe foc si incorporati galbenusurile unul cate unul. Parfumati orezul cu romul diluat si lasati-l sa se raceasca.

Puneti zaharul vanilat in frisca si incorporati-o usor in orezul racit. Curatati piersicile de coaja, spalati caisele, uscati-le si taiati-le bucati. Incorporati-le, impreuna cu zmeura, in orezul cu lapte.

Ungeti o forma de savarina cu unt, umpleti-o cu orezul amestecat cu fructe, acoperiti forma cu o folie de plastic si bagati-o la frigider 2 ore.

Rasturnati orezul pe un platou, umpleţi mijlocul cu zmeura si decoraţi cu cateva frunze de menta. Serviti-1 rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.