Orez în stil cantonez
PrinteazaO reteta de orez in stil cantonez din: orez basmati, oua, sunca, mazare, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 300 g orez basmati
- 2 ouă
- 150 g şuncă presată (nefeliată)
- 200 g mazăre
- ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală orezul într-o sită cu ochiuri mici şi pune-l într-o oală. Toarnă apă peste el în aşa fel încât să-l acopere 1,5 cm, sărează-l după gust şi pune-l la fiert.
Intre timp, taie şunca în cubuleţe cât mai egale şi opăreşte mazărea în apă cu sare.
Bate ouăle cu puţină sare şi fa o omletă subţire pe care o rumeneşti pe ambele părţi, apoi tai-o fâşii.
Incinge wokul sau o tigaie mare neaderentă şi prăjeşte câteva secunde şunca, adaugă mazărea, orezul fiert, fâşiile de omletă, condimentează cu sare şi piper după gust.
Inainte de a-l servi, poţi adăuga seminţe prăjite de susan, după gust.
Orez în stil cantonez
Pofta buna!