Orez in stil chinezesc
PrinteazaOrez in stil chinezesc din: orez, sos de boia, sos de soia, ulei de susan, piept de pui, ulei de floarea soarelui, fasole verde, ardei, creveti, pudra de ghimbir, usturoi, oua, ceapa verde si seminte de susan.
- 250 g orez tip basmati
- 4 linguri sos de boia dulce
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura ulei de susan
- 2 bucati de piept de pui, taiat cuburi
- 4 linguri ulei floarea soarelui
- 100 g fasole verde
- 1 ardei rosu, curatat si taiat fasii
- 150 g creveti cruzi
- 1 lingurita pudra de ghimbir
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 oua, batute
- 6 cepe verzi, taiate rondele
- seminte de susan, prajite
Mod de preparare:
Fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj, scure-l si acopera-l cu un servet de bucatarie. Amesteca intr-un castron sosul de boia, sosul de soia si uleiul de susan. Da deoparte. Incinge tigaia si prajeste bucatile de pui in ulei timp de 2-3 minute. Scoate-le si pune-le deoparte.
Adauga fasolea verde si ardeiul rosu cu putina apa si fiere cam 2 minute. Adauga crevetii, ghimbirul, usturoiul si caleste 2 minute, amestecand. Adauga orezul fiert, apoi fa loc in tigaie cat sa pui ouale batute. Lasa-le sa se coaca putin, apoi amesteca-le in orez.
Adauga carnea de pui prajita, sosurile si ceapa verde si amesteca bine. Serveste cu seminte de susan.
Orez in stil chinezesc
Pofta buna!
imi place mult mancarea chinezeasca, mai vrem retete
Ce pofta mi-ai facut
Ce bine arata orezul asta
Pe masa in seara asta clar:)