Orez în straturi
PrinteazaOrez în straturi din: orez, ceapa, morcovi, usturoi, gulas de porc, unt, vin alb sec, sare si piper.
- 1 cana de orez cu bob rotund
- 2 cepe
- 3-4 morcovi
- 2-3 catei de usturoi
- 400 g gulas de porc (cuburi)
- 2 linguri cu unt
- 1 cana cu vin alb sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune orezul la fiert în apă cât să-l depăşească cu două degete şi sare. Separat, fierbe morcovii pe jumătate. Taie ceapa peştişori şi pune-o la călit împreună cu ustu¬roiul tăiat în felii subţiri într-o lingură cu unt şi un pic de sare. Când s-a înmuiat, adaugă carnea.
Lasă-le pe foc, amestecând, până ce carnea îşi schimbă culoarea. Potriveşte de sare şi piper şi stinge focul. Montează straturile – de preferat, într-o oală de pământ: un pic de unt pe fund, apoi orez, un strat de carne, rondele de morcov, din nou unt şi repetă straturile, finalizând cu orez.
Pune deasupra câteva rondele de morcov, o bucăţică de carne şi unt. Toarnă vinul şi dă la cuptorul încins, la foc redus, 20 de minute.
Orez în straturi
Pofta buna!