Orez în straturi

Printeaza

Orez în straturi din: orez, ceapa, morcovi, usturoi, gulas de porc, unt, vin alb sec, sare si piper.

Ingrediente:Orez_în_straturi

  • 1 cana de orez cu bob rotund
  • 2 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 2-3 catei de usturoi
  • 400 g gulas de porc (cuburi)
  • 2 linguri cu unt
  • 1 cana cu vin alb sec
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune orezul la fiert în apă cât să-l depăşească cu două degete şi sare. Separat, fierbe morcovii pe jumătate. Taie ceapa peştişori şi pune-o la călit împreună cu ustu¬roiul tăiat în felii subţiri într-o lingură cu unt şi un pic de sare. Când s-a înmuiat, adaugă carnea.

Lasă-le pe foc, amestecând, până ce carnea îşi schimbă culoarea. Potriveşte de sare şi piper şi stinge focul. Montează straturile – de preferat, într-o oală de pământ: un pic de unt pe fund, apoi orez, un strat de carne, rondele de morcov, din nou unt şi repetă straturile, finalizând cu orez.

Pune deasupra câteva rondele de morcov, o bucăţică de carne şi unt. Toarnă vinul şi dă la cuptorul încins, la foc redus, 20 de minute.

Orez în straturi

Orez_în_straturi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.