Orez indian cu unt ghee
PrinteazaO reteta de orez indian cu unt ghee din: orez basmati, zahar, lapte, unt ghee, seminte de pin, nuci caju, fistic, seminte de cardamom, scortisoara si sofran.
- 200 g orez basmati
- 250 g zahăr
- 500 ml lapte
- 25 g unt ghee
- 25 g seminţe de pin
- 25 g nuci caju
- 25 g fistic
- 25 g stafide
- 3 seminţe de cardamom
- 1/2 baton de scorţişoară
- 1 vârf de cutit sofran
Mod de preparare:
Topeşte untul ghee într-o cratiţă şi prăjeşte în el stafidele, seminţele de pin şi nucile caju (împreună). Adaugă orezul şi prăjeşte-l. Amestecă laptele cu cardamomul zdrobit, batonul de scorţişoară şi şofranul şi fierbe-1 la foc mic. Strecoară-l şi toarnă-l peste orez; fierbe-l la foc mic, amestecând frecvent.
Când este aproape gata, adaugă zahărul şi fisticul. Serveşte preparatul ca desert, atât cald, cât şi rece, după gust.
Orez indian cu unt ghee
Pofta buna!