Orez indian cu unt ghee

Printeaza

O reteta de orez indian cu unt ghee din: orez basmati, zahar, lapte, unt ghee, seminte de pin, nuci caju, fistic, seminte de cardamom, scortisoara si sofran.

Ingrediente:Orez indian cu unt ghee

  • 200 g orez basmati
  • 250 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 25 g unt ghee
  • 25 g seminţe de pin
  • 25 g nuci caju
  • 25 g fistic
  • 25 g stafide
  • 3 seminţe de cardamom
  • 1/2 baton de scorţişoară
  • 1 vârf de cutit sofran

 

Mod de preparare:

Topeşte untul ghee într-o cratiţă şi prăjeşte în el stafidele, seminţele de pin şi nucile caju (împreună). Adaugă ore­zul şi prăjeşte-l. Amestecă laptele cu cardamomul zdrobit, batonul de scorţişoară şi şofranul şi fierbe-1 la foc mic. Strecoară-l şi toarnă-l peste orez; fierbe-l la foc mic, amestecând frecvent.

Când este aproape gata, adaugă zahărul şi fisticul. Serveşte preparatul ca desert, atât cald, cât şi rece, după gust.

Orez indian cu unt ghee

Orez indian cu unt ghee

Pofta buna!


 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.