Orez indonezian cu mazare si ciuperci

Printeaza

Orez indonezian cu mazare si ciuperci din: orez cu bob lung, mazăre, piept de pui, ciuperci conservate, lamaie, oua, sare, piper, ulei.

Orez_indonezian_cu_mazare_si_ciuperci

Ingrediente:

  • 500 g orez cu bob lung
  •  250 g mazăre
  •  500 g piept de pui
  •  100 g ciuperci conservate
  •  o lămâie
  •  un ou
  •  sare
  •  piper
  •  ulei

Mod de preparare:

Se pune orezul la fiert în apă cu sare, iar mazărea şe fierbe separat. Carnea se taie cuburi mici, care se pun la prăjit într-o tigaie cu o lingură de ulei.

Intre timp, se face o omletă simplă dinte-un ou, care, odată coaptă, se rulează si se taie.

Mazărea, ciupercile si orezul se pun peste pui si se rumenesc aproximativ 5 minute, scuturând tigaia.

Se adaugă suc de lămâie, se potriveş­ti de sare si piper si se scoate într-un castron de servit.

Se pune omleta si se aduce la masă.

 

Orez indonezian cu mazare si ciuperci

Orez_indonezian_cu_mazare_si_ciuperci

Pofta buna!

 

 

 

retete

Sarmale de Post cu Orez Sălbatic și Ciuperci în Stil Mediteranean – O Delicatesă Vegetariană

Sarmale de Post cu Orez Sălbatic și Ciuperci în Stil Mediteranean – O Delicatesă Vegetariană din: varza murata, orez salbatic, ciuperci, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, rozmarin, oregano, busuioc. Experimentați o fuziune culinară remarcabilă cu această rețetă de sarmale de post, care combină ingredientele tradiționale românești cu influențe mediteraneene. O alegere ideală pentru cei […]

retete

Orezul: Un Ghid despre Istorie, Beneficii și Diversele Tipuri de orez

Orezul: Un Ghid despre Istorie, Beneficii și Diversele Tipuri. Orezul este una dintre cele mai vechi și mai răspândite culturi alimentare din lume. Istoria sa se întinde pe mii de ani și traversează numeroase culturi și civilizații. Iată o trecere în revistă a istoriei orezului de la originile sale până în zilele noastre: Originea orezului: […]

retete

Terci de Orez

Terci de Orez din: orez, apa, sare, zahar sau miere, esenta de vanilie, fructe proaspete. Se crede că terciul de orez datează din perioada antică, fiind consumat de mii de ani în Asia. A fost introdus în Europa prin comerț și a devenit rapid popular datorită aprovizionării ușoare și a modului simplu de preparare. De-a […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.