Orez la cuptor cu scoici şi vin

Printeaza

Orez la cuptor cu scoici şi vin

Orez la cuptor cu scoici şi vin

Ingrediente:

  • 300 g orez sălbatic
  • 250 g roşii cherry
  • 500 g scoici congelate
  • 3 ardei capia roşii
  • două cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • 300 ml vin alb demisec
  • 75 g unt
  • o frunză de dafin
  • 4 boabe piper negru
  • o lămâie
  • sare, piper
  • rozmarin

Preparare:

lntr-o oală se pun la fiert scoicile cu vinul alb, frunza de dafin, boabele de piper şi crenguţele de rozmarin.

Orezul săilbatic se fierbe în apă cu sare, se trece sub un jet de apă recee şi se lasă să se răcească.

Se încing 50 g unt într-o tigaie, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se călesc timp de cinci minute.

Se pun ardeii tăiaţi în fâşii şi se prăjesc până când devin moi. Se adaugă roşiile cherry tăiate în jumătăţi, scoicile scurse de apă, sarea şi piperul.

Se prăjesc câteva minute la foc mediu spre iute, se opreşte focul şi se pun ingredientele peste orez.

Se unge tava cu restul de unt, se aşază ingredientele amestecate cu rozmarin tocat şi se introduce în cuptor. Se ţine timp de 25-30 de minute, apoi se scoate şi se lasă la rece.

Orez la cuptor cu scoici şi vin

Orez la cuptor cu scoici şi vin.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Un deliciu acest orez cu scoici. Eu gatesc des orez cu fructe de mare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.