Orez cu lapte de cocos si capsuni
PrinteazaOrez cu lapte de cocos si capsuni din: orez, lapte de cocos, miere, capsuni.
- 150 g orez negru
- 1 cutie (400 ml) lapte de cocos
- 2-3 linguri miere sau dupa gust
- 250-300 g capsuni
Mod de preparare:
Alegi orezul negru si il speli in mai multe ape, dupa care il pui intr-un bol mare, il acoperi cu doua cani cu apa si-l lasi sa se umfle pentru cel putin 1 ora.
Scurgi apa in care a stat orezul si pui la fiert boabe-le, la foe mic, respectand proportia: 1 parte orez, 1 parte apa si 2 parti lapte de cocos.
Amesteci periodic, iar spre sfarsitul fierberii, ai grija sa nu se lipeasca de baza vasului.
Adaugi mierea la ultimele clocote, cand boabele de orez s-au inmuiat, iar lichi- dul de fierbere a scazut.
Chiar inainte de servire, decorezi cu capsuni spalate si taiate in felii.
Orez cu lapte de cocos si capsuni
Pofta buna!