Orez cu lapte in cupe de grepfrut
PrinteazaO reteta delicioasa de orez cu lapte, grepfrut, zahar, apa, vanilie, lamaie, sare, scortisoara.
- 4 fructe de grepfrut
- 350 g orez
- 200 g zahăr
- 1 l apă
- 1 l lapte
- un baton vanilie
- coaja de la 2 lămâi
- un praf de sare
- scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Se spală orezul în câteva ape şi apoi se lasă câteva minute în apă clocotită, cât să se înmoaie.
Separat, se pune laptele să fiarbă şi se adaugă şi batonul de vanilie. Se pune orezul cu apa la fiert şi cu un praf de sare. Se amestecă uşor să nu se prindă şi se fierbe la foc mic.
După ce a fiert bine orezul, se adaugă laptele clocotit şi zahărul. Se amestecă uşor cu lingura de lemn şi, după ce a fiert, se opreşte focul şi se pune coaja de lămâie rasă.
Se lasă să se răcorească şi se pregătesc cupele de grepfrut. Se spală şi se taie pe jumătate. Se scoate miezul şi se pune orezul. Se ornează cu scortisoară.
Orez cu lapte in cupe de grepfrut
Pofta buna!