Orez cu lapte si pere
PrinteazaOrez cu lapte si pere din: orez, lapte, batond e vanilie, scortisoara, zahar, pere, si sare.
Ingrediente:
- 1 cană de orez (250 g)
- 3 căni de lapte
- jumătate de baton de vanilie
- scorţişoară
- zahăr
- 2 pere
- 5 linguri zahăr
- un praf de sare
Mod de preparare:
Orez cu lapte si pere: Alegi orezul, îi speli în mai multe ape, până când apa rămâne limpede. Pui la fiert cele 3 căni (cana să fie tot de 250 ml) de lapte rece (nefiert) împreună cu jumătate de baton de vanilie.
Fierbi încet, pe foc mic, amestecând din când în când, ca să nu se prindă de fund.
Când este aproape fiert, adaugi 3 linguri de zahăr şi un praf de sare. Fierbi până ce laptele a scăzut cât trebuie, iar bobul de orez strâns între degete se striveşte uşor. Scoţi vanilia.
Cureţi perele de coajă şi le tai bucăţi.
Apoi le pui într-un castron cu cele 2 linguri de zahăr rase şi le pui pe foc până scade puţin zeama ce au lăsat-o.
Presari scorţişoara şi zahăr briun (opţional), apoi le iei de pe foc.
Aşezi orezul în cupe de îngheţată până la jumătate, apoi tormi bucăţile de pere fierte şi acoperi.
Decorezi cu felii de pere făcute astfel: feliezi o pară foarte subţire, iar feliile le presari cu zahăr pudră şi le dai la cuptor la foc domol, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Când s-au rumenit uşor, le scoţi şi le laşi la uscat o zi. Este un orez foarte aromat.
Pofta buna!