Orez cu lapte si vanilie

Printeaza

Orez cu lapte si vanilie

Ingrediente:

  • 1 pahar orez
  • 3 pahare lapte
  • 1 pahar apă
  • 1 bucăţică vanilie baton
  • zahăr (după gust)
  • un praf sare
  • dulceaţă

 

Mod de preparare:

Orez cu lapte si vanilie: Se pune la fiert laptele cu apa şi vanilia. Cînd începe să clocotească, se adaugă orezul ales şi bine spălat, şi se lasă să fiarbă la foc mic, amestecînd din cînd în cînd ca să nu se prindă de fundul cratiţei.

Este gata cînd bobul de orez poate fi strivit cu uşurinţă între degete.

Se scoate vanilia, se aşază orezul pe farfurie şi se serveşte cald sau rece, cu dulceaţă, fructe din dulceaţă, sirop sau frişcă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.