Orez cu lapte
PrinteazaOrez cu lapte
Ingrediente:
- 4 ceşti lapte
- 1 ceaşcă orez
- vanilie
- un praf de sare
- 3 linguri zahăr
Mod de preparare:
Orez cu lapte: Se alege o ceaşcă de orez, se spală şi se pune la fiert într-o cratiţă cu patru ceşti de lapte rece şi o bucăţică de vanilie sau puţină vanilină (de preferinţă lapte proaspăt nefiert).
Se fierbe încet pe foc mic amestecând din când în când ca să nu se prindă de fund. Când este aproape fiert, se adaugă zahărul şi un praf de sare.
Se fierbe până ce laptele a scăzut cât trebuie şi bobul de orez strâns între degete se striveşte uşor.
Se scoate vanilia şi se răstoarnă orezul într-o compotieră.
Se serveşte cald sau rece, simplu, cu scorţişoară pisată sau cu dulceaţă de vişine.
Pofta buna!