Orez cu lapte

Printeaza

Orez cu lapte

Ingrediente:

  • 4 ceşti lapte
  • 1 ceaşcă orez
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahăr

 

 

Mod de preparare:

Orez cu lapte: Se alege o ceaşcă de orez, se spală şi se pune la fiert într-o cratiţă cu patru ceşti de lapte rece şi o bucăţică de vanilie sau puţină vanilină (de preferinţă lapte proaspăt nefiert).

Se fierbe încet pe foc mic amestecând din când în când ca să nu se prindă de fund. Când este aproape fiert, se adaugă zahărul şi un praf de sare.

Se fierbe până ce laptele a scăzut cât trebuie şi bobul de orez strâns între degete se striveşte uşor.

Se scoate vanilia şi se răstoarnă orezul într-o compotieră.

Se serveşte cald sau rece, simplu, cu scorţişoară pisată sau cu dulceaţă de vişine.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.