Orez cu legume si boabe de naut

Printeaza

Orez cu legume si boabe de naut din: orez, unt, curry verde, chimen, sare, morcovi, ulei, usturoi, frunze de fetica, suc de lamaie, boabe de naut, iaurt.

Ingrediente:Orez_cu_legume_si_boabe_de_naut

  • 300 g orez basmati
  • 1 lingura unt topit
  • 1 lingura curry verde
  • 1 praf chimen macinat
  • 1 lingurita sare
  • 2 morcovi
  • 1/2 lingura ulei
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 150 g frunze de fetica
  • 1-2 lingurite suc de lamaie
  • 2 conserve boabe de naut
  • 40 ml iaurt cremos

 

Mod de preparare:

Se clăteşte bine orezul, până ce iese apa limpede; apoi se lasă să se scurgă. Se încinge untul într-o tigaie, se adaugă curry şi chimen negru; se amestecă şi se adaugă orezul.

Se prăjeşte, amestecând, 1-2 min. Când amestecul începe să emane un miros plăcut, se toarnă 3 căni cu apă şi se sărează. Se lasă să dea în clocot.

Se reduce apoi focul şi se lasă să se înăbuşe cca 12 min. Se ia apoi vasul de pe plită şi se lasă să se pătrundă cca 2 min. Apoi se ames¬tecă folosind o furculiţă.

Se decojesc morcovii şi se spală, apoi se foloseşte lama de decojit pentru a-i tăia fâşii subţiri şi lungi. Se încinge uleiul în tigaie şi se prăjeşte usturoiul.

Se adaugâ fâşiile de morcovi şi se prăjesc împreună. Apoi se adaugă 1-2 linguri apă şi frunzele de salată; se sărează şi se amestecă.

Se ia vasul de pe plită şi se stropeşte amestecul cu suc de lămâie. Se scurg conservele de năut şi se amestecă împreună cu iaurtul şi orezul fierbinte. Se repartizează pe farfurii sau în boluri şi se serveşte.

Orez cu legume si boabe de naut

Orez_cu_legume_si_boabe_de_naut

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.