Orez cu legume si pui din: ulei de masline, chimen, ardei gras, orez, ceapa verde, supa, smantana, crema de branza, pui, parmezan, sare. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 lingurita chimen ½ ardei gras, tocat 1 cană orez 1 legatura ceapa verde, feliata 2 căni supa ¼ pahar smantana 2 linguri crema de brânză […]
Orez cu legume, carne de oaie si caju
PrinteazaOrez cu legume, carne de oaie si caju din: carne de oaie, ceapa, unt, orez, fasole, mazare, morcov, sofran, sare grunjoasa, sare, caju.
- 700 g cuburi carne de oaie
- 2 cepe
- 150 g unt
- 500 g orez cu bob lung
- 300 g fasole, mazăre, morcov congelate
- 1 vârf de cuţit subţire şofran
- 1 lingura sare grunjoasă
- 1 lingurita sare fină
- 50 g caju
Mod de preparare:
Într-un vas cu fund dublu se topeşte untul şi se căleşte ceapa.
Apoi se pune carnea, se presară sare fină şi se lasă 10 minute, la foc mare, amestecând continuu.
Se pune orezul, se lasă 5 minute amestecând continuu, apoi se toarnă peste el 700 ml apă clocotită și sărată cu sare grunjoasă.
Se pun şi legumele congelate (fasole, mazăre, morcovi), se presară şofranul, se amestecă și se dă la cuptor 20 de minute.
Apoi, se verifică, se mai pun 100 ml apă şi se lasă încă 25 de minute la cuptor.
Se poate servi şi cu sâmburi de caju deasupra.
Orez cu legume, carne de oaie si caju
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocană de legume cu orez pentru iarnă
Pofta buna!
Imi place reteta asta