Orez cu legume şi mere
PrinteazaOrez cu legume şi mere din: orez, ciuperci, ceapa, praz, ardei capia, mere, stafide, ghimbir, rozmarin, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, gulii, sfecla rosie, castraveti verzi.
- 150 g orez
- 200 g ciuperci
- o ceapa
- un fir de praz
- doi ardei capia
- 4 mere
- 20 g stafide
- o lingurita cu ghimbir
- o crenguta de rozmarin
- o lingurita cu cimbru
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- gulii
- sfecla rosie
- castraveti verzi
Mod de preparare:
Orezul se fierbe 15 minute în apă cu sare, se clăteşte cu apă rece, apoi se pune într-un bol. Prazul şi ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un bol.
Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Ciupercile se spală, se taie cuburi şi se pun lângă ardei.
Se încinge trei sferturi din ulei într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc cinci minute. Se adaugă orezul fiert, ghimbirul, se condimentează, se acoperă cu apă, se amestecă şi se lasă să fiarbă până ce orezul este aproape fiert.
Se adaugă cimbrul şi stafidele, se mai lasă cinci minute pe foc, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Merele se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari, se călesc în uleiul rămas cu puţină apă, sare şi piper.
Se adaugă rozmarin, se fierb până se înmoaie, apoi se serveşte alături de orezul cu legume.
Se servesc ca atare, cu o salata de fulii, sfecla rosie si castraveti verzi.
Orez cu legume şi mere
Pofta buna!