Orez cu legume si peste
PrinteazaOrez cu legume si peste din: orez, peste, ardei, ceapa, dovlecel, ulei, vin.
- 300 g orez cu bob lung
- 400 g peşte file
- 2 ardei graşi de culori diferite
- o ceapă
- un dovlecel
- o legătură pătrunjel
- 2 linguri ulei
- 100 ml vin
- sare
Mod de preparare:
Ceapa tăiată mai mare se pune la călit în ulei. Se presară cu sare şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă ardeii tăiaţi, la fel, mai mare.
Se pune orezul la fiert în apă cu un praf de sare şi se adaugă dovlecelul tăiat cuburi peste celelalte legume.
Se lasă 5 minute, se toarnă vinul peste legume şi se dă focul mare pentru a ajuta alcoolul să se evapore.
Intre timp, se pune şi peştele la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei.
Se serveşte orezul cu peşte prăjit, legume şi pătrunjel.
Pofta buna!