Orez cu legume si peste

Printeaza

Orez cu legume si peste din: orez, peste, ardei, ceapa, dovlecel, ulei, vin.

Ingrediente:Orez cu legume si peste

  • 300 g orez cu bob lung
  • 400 g peşte file
  • 2 ardei graşi de culori diferite
  • o ceapă
  • un dovlecel
  • o legătură pătrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin
  • sare

 

Mod de preparare:

Ceapa tăiată mai mare se pune la călit în ulei. Se presară cu sare şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă ardeii tăiaţi, la fel, mai mare.

Se pune orezul la fiert în apă cu un praf de sare şi se adaugă dovlecelul tăiat cuburi peste celelalte legume.

Se lasă 5 minute, se toarnă vinul peste legume şi se dă focul mare pentru a ajuta alcoolul să se evapore.

Intre timp, se pune şi peştele la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei.

Se serveşte orezul cu peşte prăjit, legume şi pătrunjel.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.