Orez cu legume
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de orez cu legume din: orez, frunze de salata verde, ardei gras, morcovi, ceapa verde, ciuperci, foaie de dafin, rosii, ulei de masline, frunze de telina, patrunjel verde, sare, piper si smantana, frunze de salvie si tarhon.
- 300 g orez cu bobul lunguiet
- 4-5 frunze salata verde
- 1 ardei gras portocaliu
- 1 ardei gras rosu
- 2 morcovi
- 2 fire ceapa verde
- 5-6 ciuperci mici
- 1 foaie de dafin
- 3 linguri ulei de masline
- 2 rosii
- frunze de telina
- patrunjel verde
- frunze de salvie
- tarhon
- sare
- piper
- 1 lingura smantana
Mod de preparare:
Căleşti în două linguri de ulei ceapa tăiată rondele, ardeii tăiaţi fâşii, morcovii feliaţi, ciupercile întregi sau tăiate pe jumătate şi roşiile tăiate cubuleţe.
Când sunt aproape înmuiate, adaugi frunze de ţelină, pătrunjel, salvie, tarhon, sare şi piper. Dai deoparte legumele de pe foc şi le laşi să se răcească.
Separat, fierbi 10 minute orezul spălat bine şi scurs în apă cu un praf de sare (600 ml apă), cu o lingură de ulei şi o foaie de dafin. îl dai deoparte de pe foc, acoperi şi laşi să absoarbă lichidul şi să se umfle boabele.
Aşezi orezul în boluri mici pentru o porţie, apăsând bine ca să rămână boabele unita între ele, le răstomi pe farfurii pe care ai pus frunze de salată verde.
Garniseşti cu legumele călite, cu sosul lăsat în timpul gătitului şi stropeşti deasupra cu smântână.
Orez cu legume
Pofta buna!