Orez lipicios cu mango şi lapte de cocos

Printeaza

Orez lipicios cu mango şi lapte de cocos din: orez thai, lapte de cocos, zahar, amidon, mango copt, cardamom verde.

 

Ingrediente:

  • 125 g orez thai (doar acesta devine lipicios)
  • 250 ml lapte de cocos
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 mango copt
  • cardamom verde (verde)

 

Mod de preparare:

Lăsăm orezul la înmuiat într-un castron cu apă timp de o oră. Punem orezul la fiert într-o oală cu apă.

Apa ar trebui să fie deasupra orezului cu un deget. Când apa dă în clocot, micşorăm focul la minim şi mai lăsăm orezul la fiert timp de 2 minute.

Ulterior, acoperim oala cu un capac şi lăsăm orezul la aburi timp de 20 minute, îl scurgem de apă.

Separat fierbem laptele de cocos cu 3 linguri de zahăr la foc mic, până ce zaharul se dizolvă.

Punem orezul într-un bol şi peste el turnăm 3-4 linguri de lapte de cocos, amestecând bine până ce laptele e absorbit complet.

Cu restul laptelui de cocos preparăm topping-ul. îl fierbem împreună cu 2-3 linguri de zahăr şi cu o linguriţă de amidon alimentar până când zahărul se dizolvă şi sosul se îngroaşă.

Pe o farfurie aranjăm felii de mango, orez, topping de lapte de cocos şi eventual puţin cardamom.

 

Orez lipicios cu mango şi lapte de cocos

Orez_lipicios_cu_mango_si_lapte_de_cocos

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.