Orez lipicios cu mango şi lapte de cocos
PrinteazaOrez lipicios cu mango şi lapte de cocos din: orez thai, lapte de cocos, zahar, amidon, mango copt, cardamom verde.
Ingrediente:
- 125 g orez thai (doar acesta devine lipicios)
- 250 ml lapte de cocos
- 4-5 linguri zahar
- 1 lingurita amidon
- 1 mango copt
- cardamom verde (verde)
Mod de preparare:
Lăsăm orezul la înmuiat într-un castron cu apă timp de o oră. Punem orezul la fiert într-o oală cu apă.
Apa ar trebui să fie deasupra orezului cu un deget. Când apa dă în clocot, micşorăm focul la minim şi mai lăsăm orezul la fiert timp de 2 minute.
Ulterior, acoperim oala cu un capac şi lăsăm orezul la aburi timp de 20 minute, îl scurgem de apă.
Separat fierbem laptele de cocos cu 3 linguri de zahăr la foc mic, până ce zaharul se dizolvă.
Punem orezul într-un bol şi peste el turnăm 3-4 linguri de lapte de cocos, amestecând bine până ce laptele e absorbit complet.
Cu restul laptelui de cocos preparăm topping-ul. îl fierbem împreună cu 2-3 linguri de zahăr şi cu o linguriţă de amidon alimentar până când zahărul se dizolvă şi sosul se îngroaşă.
Pe o farfurie aranjăm felii de mango, orez, topping de lapte de cocos şi eventual puţin cardamom.
Orez lipicios cu mango şi lapte de cocos
Pofta buna!