Orez marinăresc
PrinteazaO reteta delicioasa de orez marinaresc din: orez, midii, ardei gras, supa concentrata de peste, ulei de masline extravirgin, usturoi si patrunjel.
- 400 g orez
- 500 g midii
- 1 ardei gras verde
- 1,5 l supă concentrată de peşte
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi
- câteva fire de pătrunjel
Mod de preparare:
Scoate carnea midiilor, spal-o şi fierbe-o la aburi. Incinge uleiul de măsline într-o cratiţă cu fundul gros şi căleşte ardeiul gras tăiat, împreună cu usturoiul tocat foarte mărunt.
Când ardeii încep să-şi schimbe culoarea, adaugă orezul şi căleşte-l câteva minute, amestecând continuu.
Toarnă supă cât să-l acopere şi fierbe-l la foc mic circa 15 minute; adaugă carnea midiilor împreună cu zeama lăsată la fiert.
Presară pătrunjel tocat, amestecă bine şi lasă totul să se odihnească 5 minute înainte de a-l servi fierbinte.
Orez marinăresc
Pofta buna!