Orez marocan cu sultanas

Printeaza

O reteta delicioasa de orez marocan cu sultanas din: orez basmati, unt, curcuma, cuisoare, cardamom, scortisoara, stafide sultanas, sare, piper si patrunjel verde.

Ingrediente:Orez marocan cu sultanas

  • 250 g orez basmati
  • 3 lingurite de unt
  • 1/2 lingurita de curcuma
  • 3 cuisoare
  • 3 pastai de cardamom
  • 1 caton scortisoara
  • 100 g stafide sultanas
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie mare, topeşte untul cu mirodeniile, apoiadaugă orezul, bine spălat în prealabil. Se amestecă totul la foc potrivit, timp de 5 minute.

Când orezul capătă o culoare galbenă, se toarnă peste el circa 400 ml de apă, se adaugă şi stafidele sultanas, spălate dinainte, şi se con­tinuă fierberea până când se absoarbe tot lichidul.

Se scot cuişoarele, ba­tonul de scorţişoară şi carda- momul şi se serveşte într-un bol, garnisit cu stafide şi frunze de pătrunjel.

Orez marocan cu sultanas

Orez marocan cu sultanas

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.