Orez marocan cu sultanas
PrinteazaO reteta delicioasa de orez marocan cu sultanas din: orez basmati, unt, curcuma, cuisoare, cardamom, scortisoara, stafide sultanas, sare, piper si patrunjel verde.
- 250 g orez basmati
- 3 lingurite de unt
- 1/2 lingurita de curcuma
- 3 cuisoare
- 3 pastai de cardamom
- 1 caton scortisoara
- 100 g stafide sultanas
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare, topeşte untul cu mirodeniile, apoiadaugă orezul, bine spălat în prealabil. Se amestecă totul la foc potrivit, timp de 5 minute.
Când orezul capătă o culoare galbenă, se toarnă peste el circa 400 ml de apă, se adaugă şi stafidele sultanas, spălate dinainte, şi se continuă fierberea până când se absoarbe tot lichidul.
Se scot cuişoarele, batonul de scorţişoară şi carda- momul şi se serveşte într-un bol, garnisit cu stafide şi frunze de pătrunjel.
Orez marocan cu sultanas
Pofta buna!