Orez cu mazăre şi carne de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de orez cu mazare si carne de porc din: orez, carne de porc, rosii, pasta de tomate, ardei grasi, ceapa, mazare, ulei de floarea soarelui, morcov, sare, piper si ardei capia.
- 150 g orez
- 600 g carne de porc
- 4 roşii
- o lingură de pastă de tomate
- doi ardei graşi
- două cepe
- 200 g mazăre
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- un morcov
- sare
- piper
- pătrunjel
- ardei capia
Mod de preparare:
Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeii graşi se spală, se taie cubuleţe şi se pun lângă ceapă. Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Carnea de porc se spală, se scurge de apă, se taie în bucăţi potrivite şi se ţine la rece acoperită cu o farfurie. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa şi morcovul, se călesc câteva minute apoi se adaugă ardeii. Se călesc puţin, se pune carnea de porc şi se prăjeşte până începe să devină aurie. Se adaugă orezul, roşiile, pasta de tomate dizolvată într-o cană de apă şi mazărea.
Se toarnă apă cât să acopere ingredientele, se condimentează şi se lasă să fiarbă până ce carnea este moale.Se serveşte presărată cu pătrunjel tocat şi ardei capia copţi.
Orez cu mazăre şi carne de porc
Pofta buna!