Orez cu mazare si oua
PrinteazaOrez cu mazare si oua din: carne de pui, ouă, ceapă, ghimbir, usturoi, ceapă verde, crevete, mazăre congelată, sos de soia, orez, ulei, sare, piper.
- 200g carne de pui
- 2 ouă
- 1 ceapă potrivită
- 1 linguriţă ghimbir
- 1 căţel de usturoi
- 4 fire ceapă verde
- 200 g crevete
- 250 g mazăre congelată
- 3 linguri sos de soia
- 1 pahar orez
- 2 linguri ulei
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Se fierbe orezul în trei pahare de apă, cu puţină sare. Crevetele se fierb sau se prăjesc, după preferinţă. Se bat ouăle, cu piper şi sare şi se prepară o omletă, într-o tigaie în care s-a pus o lingură de ulei. Se întoarce, ca la clătite, fără a se amesteca.
Se scoate omleta, se rulează şi se taie fâşii de aproximativ un centimetru. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Se pune într-o tigaie în care s-a turnat o lingură de ulei, adăugându-se usturoiul pisat şi ghimbirul bine mărunţit.
Se lasă pe foc aproximativ un minut, amestecându-se tot timpul. Se adaugă partea verde de la ceapă, tăiată mărunt, mazărea, spălată şi bine scursă de apă, sosul de soia, carnea de pui, tăiată feliuţe de aproximativ un centimetru şi crevetele.
Se lasă pe foc, amestecându-se continuu, până când se încălzesc bine şi se adaugă orezul fiert. Se mai lasă pe foc încă aproximativ cinci minute. Se serveşte cald, decorat cu fâşiile de omletă.
Pofta buna!