Orez Negru cu Legume la Abur din: orez negru, apa, ardei, dovlecel, morcov, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Orezul negru, cunoscut și sub denumirea de „orezul împăraților”, este un ingredient minunat, cu un profil nutrițional impresionant și un gust distinct, ușor de nucă. Această rețetă de orez negru cu legume la […]
Orez cu mazare si patrunjel
PrinteazaOrez cu mazare si patrunjel din: orez, mazare, rosii, unt, ardei, morcov, sare, piper, patrunjel.
- 1 cană orez
- 150 g mazăre congelată
- 2 roşii
- 50 g unt
- 1 ardei iute
- 1 morcov
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Fierbi morcovul, apoi îl tai fâşii. Opăreşti mazărea în apă clocotită cu puţină sare, după care o scurgi.
Orezul curăţat îl fierbi în apă cu sare, apoi îl pui sub jet de apă rece şi îl laşi la scurs.
Amesteci uşor orezul cu mazărea, morcovul, roşiile tăiate bucăţi, feliile de ardei iute şi cu untul topit.
Condimentezi cu sare şi piper şi decorezi cu pătrunjel.
Orez cu mazare si patrunjel
Pofta buna!
poate iti place si:
Budincă de Orez cu Nucșoară și Scorțișoară
Budincă de Orez cu Nucșoară și Scorțișoară din: orez, lapte, zahar, nucsoara, coaja de lamaie, vanilie. Redescoperiți plăcerea unui desert clasic cu această rețetă de budincă de orez, îmbogățită cu aromele calde ale nucșoarei și scorțișoarei. Această budincă nu doar că este reconfortantă și delicioasă, dar este și un mod simplu de a adăuga un […]
Pilaf de Orez cu Șofran din: orez, apa, sofran, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, stafide, nuci. Pilaf-ul de orez cu șofran este un fel de mâncare simpla, dar eleganta, care aduce arome bogate și o culoare aurie frumoasă pe masa dvs. Acest fel de mâncare este popular în bucătăria persană și în alte […]
Pofta buna!