Orez cu mazare
PrinteazaOrez cu mazare din: orez, mazare, supa de carne, carne de vita, ceapa, ulei, sare, piper.
- 4 pahare orez, înmuiat şi zvântat
- 1 kg mazăre boabe
- 5 pahare supă de carne
- 2 kg carne fiartă de vită
- 2 cepe
- 1 kg carne tocată de vită
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun boabele de mazăre într-un vas cu ulei încins şi se călesc aproximativ zece minute, până se înmoaie.
Se toarnă deasupra supa de carne şi se mai lasă aproximativ douăzeci de minute. Se adaugă carnea fiartă, tăiată cubuleţe şi cea tocată, prăjită uşor în ulei, amestecându-se bine.
Se adaugă orezul peste câteva minute, amestecându-se bine din nou. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă la foc potrivit, până ce zeama este total absorbită de orez.
Se serveşte cald, cu sâmburi de migdale amare sau seminţe de brad prăjite în unt.
Pofta buna!