Orez cu naut uscat
PrinteazaOrez cu naut uscat din: naut, supa de carne, orez, carne de vita, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 1 kg boabe uscate de năut
- 3 pahare supă de carne
- 4 pahare orez
- 1 kg carne fiartă de vită
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Orez cu naut uscat: Se curăţă, se spală şi se pune năutul într-un vas cu apă în care s-a adăugat o lingură cu bicarbonat de sodiu.
După douăsprezece ore, se scurge, se spală sub jet de apă rece şi se pune la fiert, pentru două ore. Se curăţă, se spală şi se pune în apă călduţă, sărată.
După alte două ore, se spală şi se lasă la scurs. Năutul se pune într-un vas cu ulei, pentru zece minute, timp în care el se va căli frumos.
In apa în care a fost fiartă carnea se pune orezul şi se lasă să fiarbă până când supa este integral absorbită de orez.
Se adaugă năutul, cu ulei cu tot, amestecându-se uşor şi se mai lasă câteva minute împreună, la foc mic. Se răstoarnă pe un platou şi deasupra se aşează bucăţile de carne fiartă, condimentate cu sare şi piper.
Se serveşte cald, cu pătrunjel proaspăt, tăiat foarte fin.
Pofta buna!