Orez cu naut uscat

Printeaza

Orez cu naut uscat din: naut, supa de carne, orez, carne de vita, sare, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 1 kg boabe uscate de năut
  • 3 pahare supă de carne
  • 4 pahare orez
  • 1 kg carne fiartă de vită
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Orez cu naut uscat: Se curăţă, se spală şi se pune năutul într-un vas cu apă în care s-a adăugat o lingură cu bicarbonat de sodiu.

După douăsprezece ore, se scurge, se spală sub jet de apă rece şi se pune la fiert, pentru două ore. Se curăţă, se spală şi se pune în apă călduţă, sărată.

După alte două ore, se spală şi se lasă la scurs. Năutul se pune într-un vas cu ulei, pentru zece minute, timp în care el se va căli frumos.

In apa în care a fost fiartă carnea se pune orezul şi se lasă să fiarbă până când supa este integral absorbită de orez.

Se adaugă năutul, cu ulei cu tot, amestecându-se uşor şi se mai lasă câteva minute împreună, la foc mic. Se răstoarnă pe un platou şi deasupra se aşează bucăţile de carne fiartă, condimentate cu sare şi piper.

Se serveşte cald, cu pătrunjel proaspăt, tăiat foarte fin.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.