Orez negru cu rosii si varza
PrinteazaOrez negru cu rosii si varza din: orez negru, supa de legume, rosii, varza de Bruxelles, ciuperci, ceapa, dafin, unt.
- 250 g orez negru
- 500 ml supă de legume
- 4 roşii
- 400 g varză de Bruxelles
- 6 ciuperci mari
- o ceapă roşie
- două frunze de dafin
- 100 g unt
- 5 g ghimbir
- 4 căţei de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- tarhon
- oregano
- sare
- piper
- salată frisee
- varză roşie
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun la fiert în supa de legume orezul, frunzele de dafin, sare şi piper.
Se fierbe la foc mediu 30 de minute, apoi se adaugă ceapa roşie şi ciupercile tocate mărunt şi călite în untul încins.
Se adaugă tarhon şi oregano tocat, se verifică de gust, se ametecă şl se acoperă cu un capac.
Uleiul de măsline se încinge într-o cratiţă, se adaugă usturoiul şi ghimbirul tocate mărunt şi se călesc un minut. Se adaugă varza de Bruxelles fiartă 15 minute, apoi tăiată în jumătăţi, sare şi piper.
Se călesc până ce varza începe să devină aurie, se opreşte focul şi se acoperă cinci minute cu un capac.
Roşiile se spală, se taie felii, se ung cu ulei, se grilează şi se pun în farfurii alături de orezul şi varza de Bruxelles calde.
Orez negru cu rosii si varza
Pofta buna!