Orez negru cu rosii si varza

Printeaza

Orez negru cu rosii si varza din: orez negru, supa de legume, rosii, varza de Bruxelles, ciuperci, ceapa, dafin, unt.

Ingrediente:Orez negru cu rosii si varza

  • 250 g orez negru
  • 500 ml supă de legume
  • 4 roşii
  • 400 g varză de Bruxelles
  • 6 ciuperci mari
  • o ceapă roşie
  • două frunze de dafin
  • 100 g unt
  • 5 g ghimbir
  • 4 căţei de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • tarhon
  • oregano
  • sare
  • piper
  • salată frisee
  • varză roşie

 

Mod de preparare:
Intr-o oală se pun la fiert în supa de legume orezul, frunzele de dafin, sare şi piper.

Se fierbe la foc mediu 30 de minute, apoi se adaugă ceapa roşie şi ciupercile tocate mărunt şi călite în untul încins.

Se adaugă tarhon şi oregano tocat, se verifică de gust, se ametecă şl se acoperă cu un capac.

Uleiul de măsline se încinge într-o cratiţă, se adaugă usturoiul şi ghimbirul tocate mărunt şi se călesc un minut. Se adaugă varza de Bruxelles fiartă 15 minute, apoi tăiată în jumătăţi, sare şi piper.

Se călesc până ce varza începe să devină aurie, se opreşte focul şi se acoperă cinci minute cu un capac.

Roşiile se spală, se taie felii, se ung cu ulei, se grilează şi se pun în farfurii alături de orezul şi varza de Bruxelles calde.

 

 

Orez negru cu rosii si varza

Orez negru cu rosii si varza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.