Orez cu nuci si cocos
PrinteazaOrez cu nuci si cocos din: orez, pulpe pui, ceapa, ceapa verde, usturoi, curry, ardei, lapte de cocos, supa de carne, nuci, sare, piper, patrunjel, ulei.
Orezul este o plantă cultivată în principal pentru boabele sale comestibile. Acesta este un aliment de bază în multe culturi din întreaga lume și este consumat sub diferite forme, cum ar fi orezul alb, orezul brun și orezul sălbatic.
- 200 g orez Basmati
- 2-3 pulpe superioare de pui
- 2 cepe
- 1 fir de ceapă verde
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de curry
- 1 ardei roşu (iute sau nu)
- 200 ml lapte de cocos
- 2 căni cu supă de came
- 1 mango
- 1 mână de nuci
- sare
- piper
- pătrunjel
- ulei
Mod de preparare:
Tai carnea fâşii, o prăjeşti şi o scoţi, în grăsimea rămasă, căleşte ceapa tocată mărunt, usturoiul şi curry.
După ce se înmoaie ceapa, pune carnea la loc.
Adaugă ardeiul tăiat fâşii sau cubuleţe, laptele de cocos şi supa. Ames-tecă şi lasă să dea în câteva clocote, să se pătrundă bine carnea.
Potriveşte de sare şi piper. Adaugă orezul Basmati Harj. Lasă la foc mic, acoperit, până se absoarbe tot lichidul (14 minute).
Când e gata, ia de pe foc şi lasă zece minute.
Amestecă orezul cu furculiţa, adaugă felii sau mingiuţe de mango, nuci şi pătrunjel verde. Aşază orezul pe un platou cald.
Orez cu nuci si cocos
Pofta buna!