Orez cu nuci si cocos

Printeaza

Orez cu nuci si cocos din: orez, pulpe pui, ceapa, ceapa verde, usturoi, curry, ardei, lapte de cocos, supa de carne, nuci, sare, piper, patrunjel, ulei.

Orezul este o plantă cultivată în principal pentru boabele sale comestibile. Acesta este un aliment de bază în multe culturi din întreaga lume și este consumat sub diferite forme, cum ar fi orezul alb, orezul brun și orezul sălbatic.

 

Ingrediente:Orez cu nuci si cocos

  • 200 g orez Basmati
  • 2-3 pulpe superioare de pui
  • 2 cepe
  • 1 fir de ceapă verde
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de curry
  • 1 ardei roşu (iute sau nu)
  • 200 ml lapte de cocos
  • 2 căni cu supă de came
  • 1 mango
  • 1 mână de nuci
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ulei

 

Mod de preparare:

Tai carnea fâşii, o prăjeşti şi o scoţi, în grăsimea rămasă, căleşte ceapa tocată mărunt, usturoiul şi curry.

După ce se înmoaie ceapa, pune carnea la loc.

Adaugă ardeiul tăiat fâşii sau cubuleţe, laptele de cocos şi supa. Ames-tecă şi lasă să dea în câteva clocote, să se pătrundă bine carnea.

Potriveşte de sare şi piper. Adaugă orezul Basmati Harj. Lasă la foc mic, acoperit, până se absoarbe tot lichidul (14 minute).

Când e gata, ia de pe foc şi lasă zece minute.

Amestecă orezul cu furculiţa, adaugă felii sau mingiuţe de mango, nuci şi pătrunjel verde. Aşază orezul pe un platou cald.

 

Orez cu nuci si cocos

Orez cu nuci si cocos

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.