Orez pasta cu smantana

Printeaza

O reteta simpla de orez pasta cu smantana din supa de carne, orez, ceapa verde, morcovi, telina, smantana, unt, nuca, sare si piper.

Ingrediente:Orez pasta cu smantana

  • 3 l supă de carne
  • 100 g orez
  • 200 g ceapă verde tăiată fin
  • 250 g morcovi tăiaţi rondele fine
  • 1 ţelină mică
  • 2 ceşti smântână
  • 50 g unt
  • 1 linguriţă nucă pisată
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

In untul încălzit într-o cratiţă se călesc puţin împreună ceapa şi morcovul. Când ceapa se îngălbeneşte uşor, se adaugă supa, orezul, bine spălat şi scurs de apă, piperul, sarea şi nucile. Se lasă pc foc mic, amestecând din când în când, până ce orezul este bine fiert.

Compoziţia, devenită ca o pastă, se trece prin strecurătoare. Se pune din nou pe foc mic şi se adaugă smântână. Se ia de pe foc cu puţin înainte de a da în clocot. Se serveşte fierbinte, cu crutoane.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.