Orez pasta cu smantana
PrinteazaO reteta simpla de orez pasta cu smantana din supa de carne, orez, ceapa verde, morcovi, telina, smantana, unt, nuca, sare si piper.
- 3 l supă de carne
- 100 g orez
- 200 g ceapă verde tăiată fin
- 250 g morcovi tăiaţi rondele fine
- 1 ţelină mică
- 2 ceşti smântână
- 50 g unt
- 1 linguriţă nucă pisată
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
In untul încălzit într-o cratiţă se călesc puţin împreună ceapa şi morcovul. Când ceapa se îngălbeneşte uşor, se adaugă supa, orezul, bine spălat şi scurs de apă, piperul, sarea şi nucile. Se lasă pc foc mic, amestecând din când în când, până ce orezul este bine fiert.
Compoziţia, devenită ca o pastă, se trece prin strecurătoare. Se pune din nou pe foc mic şi se adaugă smântână. Se ia de pe foc cu puţin înainte de a da în clocot. Se serveşte fierbinte, cu crutoane.
Poftă bună!