Orez pescăresc cu scoici si calamari
PrinteazaO reteta simpla de orez pescaresc cu scoici si calamari din: orez, creveti, scoici, calamari, rosii, ceapa, ulei, supa de legume, sare si piper.
- 400g orez cu bob lung
- 250g creveţi
- 250g cărniţă de scoici
- 2 calmari tăiaţi ineluşe
- 2-3 roşii cojite şi sfărâmate mare
- 2 cepe, tăiate felii
- 100 ml ulei
- 1 I supă de legume
- sare, piper
Mod de preparare:
Căliţi ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, în ulei. Adăugaţi calmarii, creveţii, scoicile, toate acestea curăţate şi spălate. Puneţi şi roşiile şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 5 minute.
Adăugaţi orezul, potriviţi de sare şi piper, apoi turnaţi supa de legume şi daţi la cuptor, douăzeci de minute.
Orez pescăresc cu scoici si calamari
Poftă bună!