Orez cu peşte afumat şi susan
PrinteazaOrez cu peşte afumat şi susan din: fileuri de peste, orez, ceapa, ardei gras, ulei, sare, piper, marar, lamaie, susan, boia, curry.
Ingrediente:
- 4 fileuri peşte afumat
- 250 g orez
- o ceapă
- doi ardei graşi
- ulei de măsline
- sare, piper
- mărar
- o lămîie
- susan
- boia dulce
- curry
Preparare Orez cu peşte afumat şi susan:
Seminţele de susan se prăjesc la foc mic într-o tigaie fără ulei şi se lasă să se răcească.
Orezul se spală în apă rece pînă cînd apa rămîne clară şi se pune într-o stre-curătoare.
Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă orezul şi se căleşte trei minute la foc mic.
Se toarnă două căni de apă, se condimentează şi se lasă la fiert la foc potrivit pînă cînd orezul este gata.
Ceapa şi ardeii se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc separat în puţin ulei, se pun peste orez şi se amestecă.
Fileurile de peşte se taie în bucăţi mai mici şi se curăţă de oase. Se stropesc cu sucul de lămîie şi se aşază pe un platou.
Se pune orezul cald, se presară seminţele de susan, mărarul tocat şi se serveşte.
Pofta buna!