Orez cu peste sarat si legume din: orez, ceapa, ulei, piper, ardei gras, varza, condimente, ulei de susan, sos de soia, peste sarat, ardei iute. Ingrediente: 2-3 cani de orez fiert 2 cepe cuburi 2 lingura ulei 1/4 lingurita piper negru 1 cană ardei gras cuburi 2 cesti de varza tocata 1/2 linguriță condimente 1/2 […]
Orez cu peste sarat
PrinteazaOrez cu peste sarat din: peste sarat, ceapa, orez, piper, marar, rosii.
- 2 bucati de peste sarat
- 2-3 cepe
- 1 cană (250 g) de orez
- piper
- mărar
- 4 roşii (de la borcan sau suc de roşii)
- apă caldă
Mod de preparare:
Intr-o cală de 10 l cu apă rece pui la desărat de seara peşele tăiat în porţii.
Ai grijă să schimbi apa după câtva ore.
A doua zi scurgi bine peştele, îl prăjeşti puin în ulei şi-l dai deoparte, într-o cratiţă groasă (de tuci sau de aluminiu turnată) prăjeşti ceapa până când se rumeneşte, apoi adaugi orezul bire spălat în apă caldă.
Pui şi peştele, completezi cu apă caldă cât să acoperi totul şi laşi să dea în clocot pe foc mic, cu o tablă sub cratiţă ca să nu se lipească.
Laşi să fiarbă timp de 10 minute, după care stingi focul.
Aştepţi încă 10 minute ca orezul să înflorească şi să-şi tragă toată apa, apoi scutur (roteşti) cratiţa în mâini (nu amesteci cu lingura!) dar nu prea mult, că se fărâmă peştele şi orezul.
După aceea umpli din nou cu apă caldă şi pui feii de roşii (de la borcan sau suc de roşii), piper şi mărar.
Cine vrea poate să-l dea şi la cuptor.
Pofta buna!
Poate iti place si:
Peste sarat cu orez prajit si mazare
Peste sarat cu orez prajit si mazare din: orez fiert, crevete în carapace, peşte sărat, mazăre congelată, ouă, ulei, ulei de susan, sare, carne de pui, sos de soia, piper, ceapă verde, frunze de coriandru, chili roşu. Ingrediente: 400 g orez fiert 75 g crevete în carapace 50 g peşte sărat, tăiat bucăţi 2 linguri […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- orez cu peste sarat