Orez picant cu morcovi

Printeaza

Orez picant cu morcovi

Orez picant cu morcovi

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei de răpită
  • 400 g orez cu bobul lung
  • 800 ml supă de legume
  • 4 morcovi
  • 200 g gorgonzola
  • 1-2 crenguţe de rozmarin (sau 1/2 linguriţă rozmarin uscat)
  • sare, piper

Preparare:

Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt, încingeţi uleiul într-un vas şi căliţi ceapa tocată. Adăugaţi orezul şi căliţi-l de asemenea puţin. Adăugaţi supa, daţi în fiert, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi cea. 20 de minute la foc mic.

Intre timp curăţaţi morcovii, apoi tăiaţi-i pe lung felii fine, şi fierbeţi-i ultimele 4-5 minute în supă. Tăiaţi gorgonzola cuburi. Spălaţi rozmarinul. Condimentaţi orezul cu sare şi piper, încorporaţi gorgonzola şi serviţi orezul ornat cu acele de rozmarin.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun orezul. Nu ma gandeam ca se potriveste cu gorgonzola, dar a fost foarte bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.