Orez picant cu pui
PrinteazaOrez picant cu pui din: aripi de pui, pulpe de pui, condimente, coriandru, otet, ceapa, curry, rosii, orez, ardei, spanac.
- 2 aripi de pui
- 2 pulpe de pui
- 2 linguriţe cu condimente pentru pui
- 1 linguriţă cu coriandru măcinat
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 2 linguri cu oţet de malţ
- 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui
- 1 ceapă, tăiată mărunt
- 1 lingură cu pudră de curry
- 2 linguri cu pastă de tomate
- 1 conservă cu roşii cherry
- 1 cub de supă de pui
- 300 g orez cu bobul lung
- 1 ardei galben, curăţat şi tăiat în fâşii
- 1 lingură cu frunze de coriandru
- 100 g baby spanac
Mod de preparare:
Crestează carnea cu un cuţit ascuţit. Asezonează cu condimente, coriandru, usturoi şi piper negru. Stropeşte cu oţet. înveleşte carnea în folie şî !as-o la frigider cel puţin o oră.
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Pune uleiul într-un vas termorezistent şi coace carnea 5 minute în cuptor, apoi întoarce-o şi mai coace 10 minute.
Intre timp, încălzeşte 1 lingură cu ulei, adaugă ceapa şi prăjeşte-o câteva minute, până se înmoaie. Presară pudra de curry şi mai prăjeşte 1 minut. Adaugă pasta de tomate şi roşiile cherry.
Toarnă sosul peste carne, adaugă cubul de pui, orezul, ardeiul şi 500 ml apă fiartă. Asezonează, acoperă şi coace 20 de minute, până când orezul s-a înmuiat şi lichidul s-a absorbit.
Serveşte cu coriandru şi spanac.
Orez picant cu pui
Pofta buna!