Orez picant cu somon la gratar

Printeaza

Orez picant cu somon la gratar din: iaurt, pasta tikka, somon, lamaie, ulei de masline, ceapa, ardei gras, chimen, turmeric, orez basmati, patrunjel.

 

Ingrediente: Orez_picant_cu_somon_la_gratar

  • 150 ml iaurt
  • l lingură pastă tikka
  • 4 fileuri de somon fără pielită
  • sferturi de lămâie, pentru servit

Ingrediente pentru pilaf:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe, 1 tocată mărunt, 1 tăiată felii subţiri
  • 1 buc ardei gras roşu, tăiat cuburi
  • 1 linguriţă chimen şi turmeric
  • 200 g orez basmati sau orez pentru pilaf
  • 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat

 

Mod de preparare:

Combină iaurtul cu pasta tikka şi unge peştele; lasă la marinat 10 minute.

Incinge uleiul şi prăjeşte ceapa tocată şi ardeiul 5 minute şi apoi adaugă condimnetele şi continuă să ţii pe foc 2 minute.

Adaugă orezul, amestecă şi stinge cu 400 ml apă rece.

Lasă să fiarbă acoperit la foc mic 8-10 minute. Opreşte flacăra si lasă să stea 5 minute acoperit.

Incinge grătarul la temperatură medie spre mare şi frige peştele 10-15 minute. Intr-un vas separat prăjeşte ceapa tăiată felii.

Adaugă pătrunjelul în pilaf şi serveşte cu somonul, ceapa prăjită şi sferturi de lămâie.

Orez picant cu somon la gratar

Orez_picant_cu_somon_la_gratar

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata cu peste afumat, orez si ou fiert

Salata cu peste afumat, orez si ou fiert din: ardei gras, peste afumat, patrunjel, zeama de lamaie, ulei de floarea soarelui, pasta de curry, mazare, orez basmati, oua, zacusca. Ingrediente: 1 ardei gras rosu, tocat marunt 500 g peste afumat, maruntit 1/2 legatura patrunjel, tocat zeama de la 1 lamaie 1 lingura ulei de floarea […]

 

Galuste de peste cu orez

Galuste de orez cu peste fript

Galuste de orez cu peste fript din: orez brun, apa, piper, ceapa rosie, usturoi, ulei, radacina de pastarnac, broccoli, porumb, file de peste alb, suc de lamaie, ulei de masline sare de mare. Ingrediente: 200 g orez brun 400 ml apa sare piper 1 ceapa rosie tocata 1 catel de usturoi pisat ulei pentru prajit […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.