Orez picant
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de orez picant din: ulei de floarea soarelui, usturoi, pasta de curry, orez basmati, supa de legume, naut, stafide, spanac, alune caju si iaurt natural.
- o lingură ulei de floarea-soarelui
- 2 căţei de usturoi pisaţi
- 2 linguri pastă de curry de intensitate medie
- 250 g orez basmati, spălat
- 450 ml supă de legume
- 400 g năut din conservă, scurs şi spălat
- o mână de stafide
- 175 g frunze de spanac congelat, dezgheţate
- 0 mână de alune caju
- iaurt natural, pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie mare nonaderentă, apoi se călesc usturoiul şi pasta de curry la foc moderat până ce aromele sunt eliberate.
Se adaugă în tigaie orezul, supa, năutul şi stafidele, apoi se amestecă cu o furculiţă pentru ca orezul să nu se lipească. Se asezonează cu sare şi piper, se acoperă şi se lasă la fiert.
Când orezul ajunge la punctul de fierbere se dă la foc domol pentru 12-15 minute până ce tot lichidul a fost absorbit, iar orezul s-a înmuiat.
Se stoarce spanacul cu mâna. Se aşază spanacul în tigaia de pe foc, odată cu 2 linguri de apă fierbinte, apoi se amestecă orezul cu o furculiţă, pentru ca spanacul să se amestece bine cu restul ingredientelor din tigaie.
Se adaugă şi alunele caju. Se poate servi cu iaurt deasupra, după gust.
Orez picant
Pofta buna!