Orez picant

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de orez picant din: ulei de floarea soarelui, usturoi, pasta de curry, orez basmati, supa de legume, naut, stafide, spanac, alune caju si iaurt natural.

Ingrediente:Orez picant

  • o lingură ulei de floarea-soarelui
  • 2 căţei de usturoi pisaţi
  • 2 linguri pastă de curry de intensitate medie
  • 250 g orez basmati, spălat
  • 450 ml supă de legume
  • 400 g năut din conservă, scurs şi spălat
  • o mână de stafide
  • 175 g frunze de spanac congelat, dezgheţate
  • 0 mână de alune caju
  • iaurt natural, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie mare nonaderentă, apoi se călesc usturoiul şi pasta de curry la foc moderat până ce aromele sunt eliberate.

Se adaugă în tigaie orezul, supa, năutul şi stafidele, apoi se amestecă cu o furculiţă pentru ca orezul să nu se lipească. Se asezonează cu sare şi piper, se acoperă şi se lasă la fiert.

Când orezul ajunge la punctul de fierbere se dă la foc domol pentru 12-15 minute până ce tot lichidul a fost absorbit, iar orezul s-a înmuiat.

Se stoarce spanacul cu mâna. Se aşază spanacul în tigaia de pe foc, odată cu 2 linguri de apă fierbinte, apoi se amestecă orezul cu o furculiţă, pentru ca spanacul să se amestece bine cu restul ingredientelor din tigaie.

Se adaugă şi alunele caju. Se poate servi cu iaurt deasupra, după gust.

Orez picant

Orez picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.