Orez cu piept de pui şi legume
PrinteazaOrez cu piept de pui şi legume din: orez, fasole verde, dovlecel, morcovi, ardei gras, piept d epui, usturoi, scortisoara, sos de soia, sare, piper, ulei, marar, lapte de cocos.
- 150 g orez
- 200 g fasole verde
- 100 g masline feliate
- un dovlecel
- doi morcovi
- doi ardei grasi
- doua pieptul de pui
- 3 catei de usturoi
- o lingurita cu scortisoara
- o lingura cu sos de soia
- sare
- piper
- ulei
- marar
- lapte de cocos
Mod de preparare:
Orezul se spală în apă călduţă până elimină tot amidonul, apoi se pune la fiert cu puţină sare şi piper. Când este aproape fiert se opreşte focul, se acoperă cu un capac şi se lasă să se umfle.
Fasolea verde se fierbe, se scurge şi se taie bucăţele. Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se scurg de apă. Se taie cuburi, se condimentează şi se prăjesc uşor.
Se scoate puiul din ulei, se presară morcovii curăţaţi de coajă şi tăiaţi rondele, se călesc cinci minute, apoi se adaugă dovle¬celul feliat şi ardeii tăiaţi mărunt.
Se ţin pe foc cinci minute, se pun carnea de pui, usturoiul feliat, sare şi piper după gust. Se toarnă sosul de soia şi jumătate de cană cu apă, se presară scorţişoara, măslinele şi se fierb zece minute.
Se pune orezul în boluri, se pun legumele cu carne dea¬supra, se presară mărar şi se servesc imediat. In locul apei se poate folosi lapte de cocos, capatand astfel un gust exotic.
Orez cu piept de pui şi legume
Pofta buna!