Supă de Roșii și Ardei Roșu Copt – Masă Sănătoasă – este o alegere excelentă pentru cei care doresc o masă sănătoasă, plină de arome și foarte ușor de preparat. Bogată în vitamine și antioxidanți, această supă este ideală pentru orice sezon. Ingrediente: 1 kg de roșii coapte 3 ardei roșii mari 1 ceapă […]
Orez cu piept de pui
PrinteazaOrez cu piept de pui din: orez, piept de pui, morcovi, ceapa, turmeric, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 cana cu orez
- 2 piepti de pui (sau 500 g muschi de porc)
- 2-3 morcovi
- 1 ceapa mare
- 1 lingurita cu turmeric
- ulei
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Pune la fiert pieptul de pui şi morcovii întregi în apă rece cu un praf de sare. Intre timp, toacă ceapa mărunt şi pune-o la călit în două linguri cu ulei.
Când s-a înmuiat, adaugă orezul şi amestecă pe foc până ce devine translucid. Stinge cu o cană din zeama în care fierbe puiul şi dă focul la minimum.
Când puiul a fiert, scoate carnea şi morcovii pe un fund de lemn. Toarnă peste orez încă două căni cu supă (dacă nu e suficientă, completează cu apă călduţă).
Cât fierbe orezul, taie carnea în cuburi mai mari, iar morcovul fă-l rondele.
Când a scăzut din apa de la orez, adaugă carnea, morcovul, turmeric şi piper după gust. Amestecă uşor şi lasă să fiarbă acoperit până ce orezul se umflă suficient. Serveşte-I cât mai cald.
Orez cu piept de pui
Pofta buna!
Supă de Roșii și Ardei Roșu Copt