Orez cu porumb si broccoli

Printeaza

Orez cu porumb si broccoli din: mazare, porumb, orez, broccoli, morcov, frunza de dafin, ulei de masline, sare.

Ingrediente:Orez_cu_porumb_si_broccoli

  • 1/2 cutie mazare
  • 1/2 cutie porumb dulce
  • 100 g orez cu bob lung
  • 2-3 buchetele de broccoli
  • 1 morcov
  • 1 frunza de dafin
  • ulei de masline
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune orezul la fiert în 300 ml de apă împreună cu morcovul, un praf de sare şi frunza de dafin.

Separat, opăreşte trei minute bucheţelele de broccoli în apă în care ai adăugat un praf de sare.

Când boabele de orez s-au fiert, scurge de apă şi pune deasupra o lingură cu ulei. Lasă să se răcească şi aerează boabele cu o furculiţă.

Pune deasupra boabele de mazăre şi porumb scurse, broccoli rupt în bucăţele, morcovul fiert tăiat în cubuleţe, 1-2 linguri cu ulei de măsline şi sare după gust.

Amestecă uşor şi pune salata de orez în boluri micuţe. Acoperă cu folie şi dă-le la rece.

In momentul servirii, trece castronelele prin apă caldă, pune o farfurie deasupra şi răstoarnă. Serveşte-le de îndată.

Orez cu porumb si broccoli

Orez_cu_porumb_si_broccoli

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.