Orez prajit cu ardei gras, mazare si morcovi

Printeaza

Orez prajit cu ardei gras, mazare si morcovi – Reteta rapida. Orezul prajit este o reteta clasica si versatila, perfecta pentru o cina usoara si rapida.

Aceasta reteta combina culorile vibrante ale ardeiului gras, mazarii si morcovilor cu textura pufoasa a orezului, creand un preparat nu doar gustos, ci si atractiv vizual.

Este o solutie excelenta pentru a valorifica orezul ramas si pentru a aduce pe masa ta un strop de exotism.

Ingrediente

  • 300 g orez (de preferat orez fiert in prealabil si racit)
  • 1 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • 1 ardei gras galben, taiat cubulete
  • 100 g mazare (proaspata sau congelata)
  • 2 morcovi medii, taiati cubulete mici
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei de susan sau ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 cepe verzi, taiate rondele
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 lingurita ghimbir ras (optional)
  • Sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Pregatirea orezului:

Daca folosesti orez proaspat fiert, lasa-l sa se raceasca complet inainte de a-l praji. Ideal este sa folosesti orez ramas din ziua precedenta, deoarece va avea o textura mai ferma si nu se va lipi la prajire.

Calirea legumelor:

Incalzeste 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare sau wok, la foc mediu. Pune sturoiul si ghimbirul (daca folosesti) si caleste-le pana devin aurii.

Adauga morcovii si caleste-i timp de 3-4 minute, pana incep sa se inmoaie.

Pune ardeii grasi si mazarea, si continua sa calesti inca 4-5 minute, pana cand toate legumele sunt patrunse, dar inca isi pastreaza textura crocanta.

Prajirea oualor:

Impinge legumele pe o parte a tigaii si adauga inca o lingura de ulei in partea libera a tigaii. Sparge ouale in tigaie si amesteca-le rapid, ca pentru omleta. Gateste-le pana sunt bine facute, apoi amesteca-le cu legumele.

Adaugarea orezului:

Adauga orezul racit in tigaie si amesteca bine cu legumele si ouale. Toarna sosul de soia deasupra si continua sa amesteci, asigurandu-te ca orezul este bine acoperit de arome.

Caleste totul timp de 5-7 minute, pana cand orezul este bine incalzit si usor prajit.

Servirea:

La final, adauga ceapa verde taiata rondele si amesteca. Serveste orezul prajit fierbinte, ca atare sau ca garnitura pentru un fel principal.

Valori nutritionale (per portie)

  • Calorii: 350 kcal
  • Proteine: 8 g
  • Grasimi: 12 g
  • Carbohidrati: 50 g
  • Fibre: 5 g

Reteta Orez prajit cu ardei gras, mazare si morcovi

  • Timp de pregatire: 10 minute
  • Timp de gatire: 15 minute
  • Timp total: 25 minute

Aceasta reteta de orez prajit chinezesc cu ardei gras, mazare si morcovi este alegerea ideala pentru o masa rapida, sanatoasa si plina de arome.

Este o reteta versatila, ce poate fi personalizata cu alte legume sau proteine dupa preferinte.

Pregateste acest preparat simplu si bucura-te de un gust autentic asiatic direct la tine acasa!

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.