Orez prăjit cantonez

Printeaza

O reteta de orez prajit cantonez din: creveti, ulei vegetal, ceapa, usturoi, morcov, sare de mare, piper alb, mazare, oua, orez gatit, ceapa verde si sos de soia light.

Ingrediente:Orez prăjit cantonez

  • 100 g de creveţi cruzi, curăţaţi
  • 4 linguri de ulei vegetal sau de arahide
  • 1  ceapă curăţată şi tocată
  • 2  căţei de usturoi mari, curăţaţi şi tocaţi mărunt
  • 1  morcov, curăţat şi tăiat cubuleţe
  • sare de mare şi piper alb
  • 50 g de mazăre, decongelată dacă a stat la congelator
  • 2  ouă medii, bătute cu un praf de sare aproximativ
  • 400 g de orez gătit cu o zi în urmă
  • 3-4 fire de ceapă verde, curăţate şi tocate
  • 2 linguri de sos de soia light (sau după gust)

 

Mod de preparare:

Scoateţi vena din creveţi (dacă folosiţi creveţi) şi, dacă sunt destul de mari, tăiaţi-i, acoperiţi-i şi lăsaţi-i deoparte. Incingeţi jumătate de ulei într-un wok, la foc potrivit spre mare. Adăugaţi ceapa, usturoiul, morcovul, un vârf de cuţit de sare şi puţin piper. Căliţi legumele la foc iute aproximativ 2-3 minute, până când încep să se înmoaie.

Adăugaţi creveţii şi mazărea şi căliţi-le la foc iute până când creveţii capătă culoarea roz. împingeţi ingredientele într-o parte a wokului şi mai turnaţi puţin ulei în cealaltă parte. Adăugaţi ouăle bătute peste ulei şi amestecaţi din când în când, pentru a le face papară. Când sunt aproape gata, amestecaţi-le cu restul de ingrediente.

Dacă este necesar, mai adăugaţi puţin ulei în wok, apoi puneţi orezul şi ceapa verde. Asezonaţi cu puţin sos de soia şi căliţi la foc iute 3-4 minute, până când orezul se înfierbântă. Gustaţi şi potriviţi de sare şi piper înainte de a servi.


Orez prăjit cantonez

Orez prăjit cantonez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.