Orez prăjit cantonez
PrinteazaO reteta de orez prajit cantonez din: creveti, ulei vegetal, ceapa, usturoi, morcov, sare de mare, piper alb, mazare, oua, orez gatit, ceapa verde si sos de soia light.
- 100 g de creveţi cruzi, curăţaţi
- 4 linguri de ulei vegetal sau de arahide
- 1 ceapă curăţată şi tocată
- 2 căţei de usturoi mari, curăţaţi şi tocaţi mărunt
- 1 morcov, curăţat şi tăiat cubuleţe
- sare de mare şi piper alb
- 50 g de mazăre, decongelată dacă a stat la congelator
- 2 ouă medii, bătute cu un praf de sare aproximativ
- 400 g de orez gătit cu o zi în urmă
- 3-4 fire de ceapă verde, curăţate şi tocate
- 2 linguri de sos de soia light (sau după gust)
Mod de preparare:
Scoateţi vena din creveţi (dacă folosiţi creveţi) şi, dacă sunt destul de mari, tăiaţi-i, acoperiţi-i şi lăsaţi-i deoparte. Incingeţi jumătate de ulei într-un wok, la foc potrivit spre mare. Adăugaţi ceapa, usturoiul, morcovul, un vârf de cuţit de sare şi puţin piper. Căliţi legumele la foc iute aproximativ 2-3 minute, până când încep să se înmoaie.
Adăugaţi creveţii şi mazărea şi căliţi-le la foc iute până când creveţii capătă culoarea roz. împingeţi ingredientele într-o parte a wokului şi mai turnaţi puţin ulei în cealaltă parte. Adăugaţi ouăle bătute peste ulei şi amestecaţi din când în când, pentru a le face papară. Când sunt aproape gata, amestecaţi-le cu restul de ingrediente.
Dacă este necesar, mai adăugaţi puţin ulei în wok, apoi puneţi orezul şi ceapa verde. Asezonaţi cu puţin sos de soia şi căliţi la foc iute 3-4 minute, până când orezul se înfierbântă. Gustaţi şi potriviţi de sare şi piper înainte de a servi.
Orez prăjit cantonez
Pofta buna!