Chiftele de orez prajite in pesmet din: orez, unt, rosii, oua, pesmet, busuioc, ulei. Ingrediente: 500 g orez 30 g unt 2-3 roşii uscate 3 ouă pesmet 5-6 frunze busuioc ulei sare piper Mod de preparare: Orezul se pune la fiert în 1,2 l apă cu un praf de sare. Se lasă la fiert 15 […]
Orez prajit cu ciuperci si mazare dulce
PrinteazaOrez prajit cu ciuperci si mazare dulce din: ulei, fulgi de alune, usturoi, ciuperci portăbello, mazăre dulce, orez fiert, sare, piper, sos de soia, ceapă verde.
- 3 linguri ulei
- 1/2 ceaşcă de fulgi de alune
- 5 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
- 3 ciuperci mari, portăbello, tăiate cubuleţe de 2 cm
- 1 ceaşcă de mazăre dulce, curăţată de aţe
- 3 ceşti de orez fiert
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă piper
- 1 lingură sos de soia (de preferat japonez)
- 2 legături de ceapă verde, tăiată în bucăţi de l cm
Mod de preparare:
Se rumenesc alunele într-un ceaun cu ulei de susan, la foc mic, având gţijă să nu se ardă.
Se scot imediat ce încep să-şi schimbe culoarea, se seurg bine de ulei şi se lasă pe o farfurioară, sub un şervet curat.
In uleiul rămas (dacă sunt mai puţin de două linguri, mai adăugaţi) se pune usturoiul la prăjit, până se rumeneşte frumos.
Se adaugă ciupercile şi se prăjesc împreună, la foc iute, două-trei minute, până se înmoaie.
Se sărează şi se piperează, omogenizându-se, când sunt aproape gata.
In vasul în care se prepară se aşază ciupercile într-o parte şi se adaugă mazărea.
Se amestecă, doar agitând vasul, unul, două minute, până ce capătă un aspect plăcut şi o consistenţă crocantă.
Se adaugă orezul, pe foc moderat, amestecându-se bine totul.
Se adaugă toate ingredientele şi se omogenizează bine. Se toarnă deasupra sosul de soia şi, din nou, se omogenizează.
La sfârşit se adaugă ceapa verde, se amestecă şi se mai lasă pe foc un minut.
Se serveşte cu alunele presărate deasupra.
Pofta buna!
Pofta buna!